Portugalia to piękny kraj, a wybrzeże Algarve to cud natury.
Przepiękne klify i śliczne piaszczyste plaże najpiękniejsze w całym w basenie Morza Śródziemnego. Byłam tam cztery razy i gorąco polecam ten rejon Portugalii.
Jeździłam z biurem Neckerman które uważam ma przyzwoite ceny i niezłe hotele. Polecam hotel Auramar jest przepięknie położony w Albuferii na klifie . Hotel jest przyzwoity wszyskie pokoje mają przynajmniej boczny widok na ocean który jest na wyciągnięcie ręki. Na plaże schodzi po schodkach a jak ktoś nie chce się ruszać z leżaczka to spokojnie ogląda ocean leżac przy basenie. Hotel ma ładny zadbany ogród i duży basen.Jst położony w takim miejscu że wieczorem panuje tu błogi spokój.
Do dużego centrum rozrywki jest 10 minut drogi. Do centrum starej Albuferii można iść sobie plażą , spacerkiem 30 minut (2,5 km).Albuferia jest naładniejszym miasteczkiem w tym rejonie. Można również dojechać specjalną kolejką lub taksówką.My codziennie po kolacji szliśmy sobie plażą do centrum Albuferii .Można też wracać plażą. Jest zupełnie bezpiecznie.
Klify w tm rejonie są niesamowite. Można chodzić chodzić po nich górą i w ten sposó przemieszczać się na różne mniejsze plażę położone w cudownych romantycznych zatoczkach.
Ocean może jest trochę chłodniejszy niż Morze Sródziemne ale szybko można się przyzwyczaić do jego temperatury.Ja byłam dwa razy w tym hotelu. Wcześniej byłam w miejscowości Carvoreiro , uroczej byłej wiosce rybackiej i Armaco de Pera w Hotelu Pestana Viking. Ale Ta miejscowość jest zbyt nowoczesna a hotel jest dość daleko i nie ma
wokół niego żadnych sklepików czy też kawiarenek. To tyle szybkich informacji .
Odpowiem na pytania bo zdążyłam poznać dość dużo w tym terenie.Pozdrawiam.